Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

pokaseda

31. 10. 2011 17:57
Jde o Klause?

Přijal jsem tuto nabídku k nadpisu příspěvku. Myslím, že je vhodný. President přednesl projev o kterém se domnívám, že byl velmi srozumitelný každému. Jeho kvalita je potvrzena i tím, že většina sdělovacích prostředků i stálých presidenrových kritiků nemají a pravděpodobně ani nemohou k projevu nic říci. Je to asi tím, že obsahuje nevyvratitelné názory potvrzené generacemi. Ti kteří Klause ze srdce nenávidí jsou schopni produkovat názory, které mají základ v nižších rovinách, než ve kterých se pohybuje president. Ze žurnalistů ani nechci žádného jmenovat, protože to jsou zaměstnanci, vedeni zaměstnavateli k produkci zisku. Tedy služebníci co nemohou ani vlastní názor projevit. Jde spíše o t. zv. znalce, myslitele v různých oblastech společenských věd. Zde si dovolím některá jména: Halík, Pehe, Bělohradský,Šiklová a jim podobní politologové, filosofové, sociologové i jiní moderní vzdělanci. Jejich zdánlivě ladná hra se slovy je umožněna stálým přetlakem nenávisti. Pozor na ni !!!!!.

1 0
možnosti
S

Světlonoš_v01

31. 10. 2011 22:03
Re: Jde o Klause?

bože kolik takových hlupáků jako tento v českém národě ještě žije? Pak se divme že to tu vypadá jak to tu vypadá - rozkradený stát, mafie ve státní správě, polostátních firmách, v soudnictví, u policie ;-(

0 0
možnosti
JP

johnpeters

31. 10. 2011 16:41
Velmi dobře

napsaný článek, okořeněný skutečnou znalostí historie,kterou navíc dobrých 80 procent národa nezná.R^

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v01

31. 10. 2011 16:08
Klaus uz v 70 zadnou budoucnost nema

proto se tak rad vraci k minulosti.

0 0
možnosti
SK

slava kunst

31. 10. 2011 15:29
Dobře napsané

kdybychom si popravdě řekli, že vlastně není co slavit. Odpustili si batříčkování a fangličky a přiznali si, že vznik Československa byl bohužel umělý a přispěl k II.světové válce byli bychom dál.

Je to hloupé už jen kvůli emocím a životům s republikou spojených, ale je to tak.[>-]

0 0
možnosti
VK

VLAKR

31. 10. 2011 14:45
Karel Habsburský českým králem?

Ty vaše úvahy o tom, že po roce 1918 mělo Československo zůstat monarchií na čele s králem Karlem Habsburským, jsou zcela mimo realitu. Cśař Karel se o něco podobného pokoušel ještě v Maďarsku, ale ani tam neuspěl.

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 10. 2011 14:55
Re: Karel Habsburský českým králem?

Ano dá se dokonce říci že v Maďarsku dopadl mnohem mnohem  hůře -maďarským králem skutečně korunován byl (a to přímo na požadavek maďarských stavů)..Jenomže potom co padla rakouská monarchie, si dovolil upozornit maďarského regenta Horthyho, že korunovaný král maďarského království se hodlá ujmout své vlády - a tento ho velkým obloukem vykopnul ze země...:-)

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 10. 2011 14:14
ta otázka pak ale skutečně stojí

K čemu se mohl vracet samotný Karel I.Českým králem se ani korunovat nedal,takže po rozpadu monarchie  se nemohl obracet na své Čechy jakožto jejich korunovaný(a Bohem daný)panovník,ale jakožto vladař  nikoliv milovaného  okupačního Rakouska.Pokud by snad i Češi "toužili" po pokračování monarchie,mohli si i svobodně vybrat i z jiných nabídek,třeba i z domácí šlechty.Jenže,netoužili,a česká šlechta (dosti poněmčená a zkompromitovaná spoluprací s císařským dvorem) už dlouho neplnila potřeby a národní požadavky  českého národa, tu už dávno  v době národního obrození převzala česká inteligence,střední stav a nově vznikající politické strany.

Nicméně, ani pan Klaus se skutečně nemá kam vracet.Ani ty pozdější ideje "nebát se a nekrást", na kterých Masaryk postavil  první republiku Klaus nedokázal,nebo možná ani nechtěl vestavět do právních základů té polistopadové republiky.Neviditelná ruka trhu a peníze které nesmrdí,to je "something completely different,jak říkávají u Monty Python

0 0
možnosti
JP

johnpeters

31. 10. 2011 16:48
Re: ta otázka pak ale skutečně stojí

1.republika nebyli jen Češi,že...:-/Kvůli tomu na př. požadovali Slováci už v roce 1919 autonomii,o německé menšině(ha,ha,3.2milionu!)ani nemluvě.A to jen proto,že takovéto názory,jaké zastaváte Vy,tenkrát situaci ovládly!!Prostě umělý.nesourodý a dost nefunkční-dlouhodobě-útvar.že...[>-]:-(

0 0
možnosti
JV

georgino

31. 10. 2011 14:03
Díky

Vím, že zamyšlení mohlo být ještě "veselejší", ale smutné prima.

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

31. 10. 2011 13:26
Slovní a větná klišé

Možná se chce vracet do doby národního obrození, možná do středověku. Možná do první republiky, možná do éry komunismu. Právě díky posledně jmenované době si mnohé uvědomil a mnohého se bojí.

A nebo se prostě chce jen vracet?

Když píše o svobodě, tak je to svoboda jako taková. A tak se možná chce vracet - prostě jen tak. Ve svém projevu našel (znovunašel) několik líbivých hesel. Hraje s námi prezidentskou polku: krok-sun-krok, krok-sun-krok-pootočit a maličko zpět. To že je to oportunista jak z praku zatím mnoha lidem uniká. Snad i díky jeho nekonečně často opakovaným, nic neříkajícím a prázdným slovním a větným klišé.

2 0
možnosti

Ottis300

31. 10. 2011 13:23
V leččems máte pravdu,

hlavně v odstavcích o vzniku republiky a chování se politiků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
Blázen, co staví na poušti most. 

Seznam rubrik