Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

monarchista

5. 8. 2011 9:38
Souhlas

Vážený pane Holmane, vyjádřil jste rozumně, co normální lidé cítí,  teď ještě jak to udělat, abychom přesvědčili (/donutili?) politiky v tomto duchu konat. Před časem se podobně vyjádřila dokonce i frau Merkel, ale jen jednou. Pak se sama lekla, co to řekla. Nicméně -  mluvme o tom, překonání tohoto sekulárního náboženství je  v zájmu naší budoucnosti. A ještě bych rád poděkoval za jasné distancování se od zbabělého činu šílence B. v Norském království. Ano, tento terorista je jen obyčejný vyšinutý vrah. To, že jej levicoví novináři spojují s pravicí, je průhledně účelové. Jeho prohlášení, pokus se o jejich obsahu dozvídáme, jen škodí pravici a jsou k tomu zneužívána. Od činu i "myšlenek" tohoto blázna je nutno se důsledně distancovat.

0 0
možnosti

certik_bertik

3. 8. 2011 19:11
multikulturalismus

skutečně neexistuje, je to jenom eufemismus

0 0
možnosti

Jan Nepomucký

3. 8. 2011 16:01
Sláva zdravému rozumu

Chci autorovi poděkovat za velmi trefný článek o tzv.multikulturalismu. Už to slovo je stejně odpudivé, jako jeho obsah! Myslet si, že kultury, které tisíciletí vyrůstaly ve specifickém prostředí, jednoduše vložíme do pomyslného mixéru a vytvoříme lahodný a osvěžující nápoj, který bude současně i elixírem věčného štěstí, je klamná iluze, nesmysl a, s prominutím, blbost! Bohužel je tento koncept jakýmsi fetišem dnešní "západní" civilizace.

Je velice dobré, když jsou slyšet i názory, které neplují po proudu, jako leklé ryby. Tedy ještě jednou - sláva zdravému rozumu a díky autorovi.

1 0
možnosti

Morningstar

3. 8. 2011 14:17
skvěle popsáno

vystihl jste podstatu a krásně jste to zformuloval. Zbývá už jenom donutit politiky aby se nad takovouto rozumnou argumentací alespoň zamysleli :-/

1 0
možnosti

elbows

3. 8. 2011 13:48
člověče to co říkáte nedává smysl.

"To, co potřebujeme je společnost, která bude ke kulturám tolerantní, ale ne slepá."....pokud tohle není multikulturalismus tak nevím. To je jako tvrdit, že tím že se budu bránit útoku agresora přestanu být humanistou. Nebo jinak,  tím že chytnu snědého zloděje při krádeži - stanu se rasistou? Nevím, jedno jako druhé, možná ano, ale jen v očích hlupáka.

0 0
možnosti

asi tak

3. 8. 2011 14:03
Re: člověče to co říkáte nedává smysl.

zcela zjevně máte problém s porozuměním psanému textu.

polopaticky (z kontextu článku) tolerantní společnost - té nevadí, že přistěhovalci mají jiné náboženství a že si sami za své postaví třeba mešitu

slepá (multikulturní společnost v dnešním pojetí) - je souzen a odsouzen původní obyvatel státu proto, že si na svém pozemku poblíž mešity zpival a rušil jejich kvílení.

host má respektovat kulturu hostitelské země (a né naopak přizpůsobopvat původní zvyky nově příchozím)

1 0
možnosti

hromobiti03

3. 8. 2011 13:41
Toto je článek od člověka, který si zachoval zdravý rozum.

Jenomže, musíte si uvědomit, že víra v multikulturalismus je VÍRA. A pokud argumentujete tak, jak argumentujete, to znamená logickými závěry, nemáte u člověka zaslepeného vírou šanci. Já si osobně si myslím, že i multikulturní společnost je možná, ovšem až tak za 1000 možná za 10 000 let, až průměrná inteligence lidstva poskočí o pár desítek bodů výš. Do té doby smůla.

1 0
možnosti

Lex Aeterna

3. 8. 2011 13:50
Re: Toto je článek od člověka, který si zachoval zdravý rozum.

já myslím, že je to klidně možné i dříve, stačí jen znova bojovat proti zločincům, a přestat se snažit je chápat. Čili celou Amnesty International postavit před soud, po kocábech a jim podobných okamžitě požadovat náhradu škod kterou svou pravdoláskou způsobily. Jakmile se bude měřit stejným metrem, spousta problémů vymizí.

0 0
možnosti

Kokodák

3. 8. 2011 13:41
tak

R^

0 0
možnosti

Smrť

3. 8. 2011 13:37
Výborně napsáno.

R^R^

0 0
možnosti

Lex Aeterna

3. 8. 2011 13:21
Jiné kultury nikomu nevadí

Spíše to obohacování cizí kulturou, jakože všude bordel a růst kriminality.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
Blázen, co staví na poušti most. 

Seznam rubrik